[./index.html]
[./historie.html]
[./prestaties.html]
[./vliegduiven.html]
[./champagne.html]
[./kweekduiven.html]
[./methode.html]
[./contact.html]
[./links.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
Webdesign & onderhoud: Aart Bakker - www.aartbakker.nl - info@aartbakker.nl - Tel: 06-21876094
Klaas Stegeman
Oude Rijksweg 625
7954 GN Rouveen
T: 0522-291715
E: info@klaasstegeman.nl
De Start.

Door zijn vriendschap met Martin Trompetter kwam Klaas op jonge leeftijd al contact met de duivensport. Een stukje schuur van zijn ouders werd afgetimmert en met hier en daar gekregen duiven werd een begin gemaakt. Als puber kwamen er echter andere interesses om de hoek kijken en ca. 5 jaar na de start verdween de hobby weer uit het leven van Klaas. Maar gelukkig
bleek later dat het bacil zich toch stevig
genesteld te hebben. In 1998 viel het be-
sluit toch de draad weer op te pakken.
Hij melde zich aan bij de sterke duiven-
vereniging "De Streekvliegers" in
Staphorst. Een hok werd gezet en de
eerste duiven, gekregen van clubgenoten,
vlogen weer snel rond, datzelfde jaar
kon Klaas weer een start maken met de
jonge duiven. Klaas die intussen samen
met zijn vrouw Anette de ouderlijke
woning had overgenomen besloot de
zaken wat "groter" aan te pakken.
De hokaccommedatie groeide uit tot
een prachtig verblijf op een evenzeer
prachtige locatie zoals u kunt  zien op
bovenstaande foto.

De duiven.

Van de duiven waarmee de herstart is gedaan zijn er weinig meer over. In 2002 kocht Klaas een bon van Piet van de Merwe uit Dordrecht. Aangekomen bij Piet was Klaas onder de indruk van de duiven en hun prestaties. Maar liefst 3 jonge duiven kreeg Klaas mee maar de jaren daarop verhuisten meerdere duiven van Dordrecht naar Rouveen en met succes. De duiven die tot dan toe voor wisselende successen hadden gezorgd werden streng uitgeselecteerd. Enkel de besten, onder andere "De Jac", zoals de naam al doet vermoeden een doffer van Jac Schra, en zijn nazaten en enkele duiven van Martin Trompetter mochten blijven. Samen met de duiven uit Dordrecht zorgden de nakomelingen voor steeds betere prestaties. Seizoen 2005 & 2006 konden al afgesloten worden met het midfond kampioenschap in de sterke vereniging met 80 leden. 2007 brachten de duiven Klaas nog iets hoger op de ladder van het succes. 2e generaal van heel afdeling 10 NOO en natuurlijk de prachtige overwinning op nationaal Blois waar "Maik" (een kruizing Van de Merwe x Trompetter) de snelste duif was van afdelingen 10 & 11. Ook 2008 was weer een jaar met successen. Naast diverse kampioenschappen twee afdelingsoverwinningen. De "108" (kruizing Van de Merwe x Schra) vloog een afdelingsoverwinning met bijna 15.000 duiven in concours. De "Blauwe Piet" (zuiver Van de Merwe) haalde voor Klaas de overwinning op de NPO vlucht Pithiviers binnen.
3 lijnen waarmee Klaas nog wel een tijdje verder kan, maar achterover leunen is er niet bij. Klaas kijkt altijd uit naar versterking. Met name voor de zware/trage eendaagse fondvluchten waarop, volgens Klaas, zijn duiven vaak net iets tekort schieten.